MA - VRIJ: 09:00 - 17:00

FAQ

Vragen en antwoorden

Cocoon panels zijn afgeleid van gordijnpanelen. Dit product is al langere tijd in de markt en lijkt het meest op brede verticale lamellen. Bij Cocoon Panels is de stof om een vormdrager bevestigd, waardoor er een 3D-effect ontstaat. De stof is dubbel en er is ruimte tussen de lagen. Daardoor krijgen de panelen “volume”. De panelen worden opgehangen aan een gordijnrail of vast aan het plafond.

De panelen zijn door hun constructie gemaakt om te hangen. Neerzetten vereist een andere techniek, waarvoor wij niet hebben gekozen. Hangende panelen hebben voordelen, zoals: gemakkelijk weg te schuiven, indien ze aan een rail hangen;                                                                                                                        handig bij stofzuigen en dweilen: je kunt er onderdoor en ze zijn draaibaar en weg te schuiven;                                                                                                                                 bij het opbergen nemen ze weinig ruimte in.

Elementen van stof zorgen voor verbetering van akoestiek in een interieur. Ook Cocoon Panels absorberen geluid. Het is afhankelijk van de ruimte, de gekozen stof en de hoeveelheid panelen in hoeverre ze hinderlijke galm in een ruimte zullen verminderen. Onze Acoustic panels zijn er in twee varianten. De eerste worden gemaakt van akoestische transparante stof: deze nemen meer geluid op dan de andere soorten, die gemaakt worden van vlamvertragende voile.

Nieuw zijn onze panelen van akoestische velours. Deze stof absorbeert veel geluid en is gebaseerd op de geometrische vorm van het menselijk oor. Het geluid wordt opgevangen door de schelp en gesmoord in de binnenkant. Een zeer originele en mooie manier om hinderlijke galm te verminderen!

Het idee is ontstaan op het Creatieplein te Silvolde. Deze voormalige supermarkt wordt gehuurd door Gordijnpunt Hans van den Hurk. Dit bedrijf gebruikt echter maar de helft van de ruimte. De andere helft wordt verhuurd aan andere ondernemers. Het zijn allemaal totaal verschillende bedrijven, die werken in een grote open ruimte. Er was behoefte aan wat afscherming van werkplekken, om meer rust en privacy te creëren, maar ze wilden wel contact te houden met hun collega-ondernemers en met hun klanten. Hans van den Hurk ontwierp de Cocoon Panels en probeerde ze uit op verschillende plekken op het Creatieplein. Ook Cocoon Panels heeft een deel van het Creatieplein in gebruik als showroom en assemblageruimte.

Het meest worden Cocoon Panels gebruikt als scheidingswand. Een aantal panelen bij elkaar aan een rail zijn heel handig om snel een ruimte op te delen. Doordat ze draaibaar en te verschuiven zijn, kun je de ruimte flexibel gebruiken. Daarnaast zijn ze mooi om te zien en daardoor uitermate geschikt als decoratief element. Je kunt één Cocoon Panel ophangen, model Circle leent zich daar goed voor, en er iets inzetten of hangen. Denk bijvoorbeeld aan een lampje, een kleine plant, kleine voorwerpen, zoals een bril aan transparante koorden. Het geeft een spannend effect. Bij onze Creatic collectie gebruiken wij geprinte stof, waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn. Denk aan een logo-opdruk of een foto. Dat maakt zo’n Cocoon Panel dan een reclamezuil. Verder zijn ze te gebruiken als raamdecoratie.

Wij richten ons op de zakelijke markt. Wij hebben ontdekt, dat Cocoon Panels daar de meeste toepassingen kennen. Bedrijven met open werkplekken, ontvangstruimtes, winkels, etalages, restaurants, gemeentehuizen, zorgcentra, horeca, scholen. Overal waar behoefte is aan meer sfeer, een verzachting van een ruimte, doordat er veel harde materialen zijn toegepast, geluiddemping of een snelle en gemakkelijke opdeling van een ruimte.

De stoffen die we gebruiken zijn geschikt voor projectmatig gebruik. Ze zijn wasbaar en brandvertragend. Daarom zijn Cocoon Panels uitermate geschikt in openbare ruimten, zorgcentra, horeca en schoolgebouwen. De stof is aan de vormdrager bevestigd met klittenband. Indien nodig kan de stof eenvoudig verwijderd en gereinigd worden.

Er zijn 5 vormen: Egg, Fish, Open, Circle L en Circle S.  De eerste drie zijn geschikt om in combinatie te gebruiken, bijvoorbeeld als scheidingswand. Welke vorm het meest geschikt is, is een kwestie van smaak, maar ook hoe de Cocoon Panels gebruikt zullen worden. De Egg en de Fish zijn het meest veelzijdig. Je kunt ze in verschillende standen draaien. De open is het mooist in zijaanzicht en in een set van minimaal twee panelen. Als ze bij elkaar geschoven worden, vallen ze in elkaar door de vorm. De Circle L en Circle S worden het meest gebruikt als decoratief element of als reclamezuil.

Nieuw zijn onze akoestische Cocoon Panels. Deze Cocoon Panels zijn geïnspireerd op het menselijk oor. Door de combinatie van de speciale vorm en de akoestische velours absorberen deze Cocoon Panels hinderlijke galm en zijn daardoor zeer geschikt om te gebruiken als vrijhangende scheidingswanden tussen werkplekken.

De stof wordt op lengte gemaakt. We hebben daarvoor de maat nodig van het plafond tot de vloer of de lengte van het paneel, zoals de klant het wil hebben. De vormen hebben een standaard afmeting, waarvan op aanvraag kan worden afgeweken.

In de meeste gevallen wordt alles door ons team uitgevoerd: ter plaatse meten, bestellen, assembleren en monteren. We zijn bezig om het product zover vereenvoudigen, dat we in de nabije toekomst handelingen kunnen uitbesteden.  Meten en bestellen kan de klant wel zelf. Stalen zijn voorhanden en meetinstructies kunnen we ook geven.

Onze showroom is te vinden op het Creatieplein te Silvolde. In de Woonindustrie in Nieuwegein hangen ze in de homebase van BNS Crisp. Verder kunnen wij referenties geven.

Onze stoffen hebben wij zorgvuldig gekozen en getest op geschiktheid. Daarom gebruiken wij alleen onze eigen stoffen.

De Unic en Cocoustic kunnen wij doorgaans binnen 3 weken leveren. De Creatic kan wat langer duren i.v.m. de tijd die nodig is voor het bedrukken van de stof.

Een Cocoon Panel is er al vanaf € 399,- exclusief btw. Deze prijs geldt voor alle modellen, uitgevoerd in stof Unic. De geprinte stof Creatic en de akoestische stof Acoustic kosten € 499,-. Speciaal ontworpen printwerk heeft een meerprijs en kan in een offerte worden aangeboden.